Nieuwe start Molenaar Racing GP

Na drie seizoenen de kleuren van DeGraaf Technisch Personeel en Exact Software vertegenwoordigd te hebben in het WK 125cc is vandaag in Zwitserland de nieuwe rode kleuren gepresenteerd van STIPA-Molenaar Racing.

De onthulling van de nieuwe 2010 kleuren van STIPA-Molenaar Racing GP werd verricht door speciale gasten. Niemand minder dan Scuderia Toro Rosso Formule-1 coureur Sébastien Buemi (rechts op de foto), Miss Switzerland 2006 Christa Rigozzi en de 81-jarige drievoudig Wereldkampioen 125cc Luigi Taveri.

STIPA Wohnen bewegt uit Zwitserland is de nieuwe hoofdsponsor van Molenaar Racing GP. STIPA is gespecialiseerd in vastgoed. In 2010 zal STIPA-Molenaar GP Racing de strijd aangaan in de 125cc met de Zwitser Randy Krummenacher (links op de foto) en de Fransman Quentin Jacquet.

De 20-jarige Zwitser Randy Krummenacher zal voor het tweede opeen volgende seizoen de kleuren van het Nederlandse STIPA-Molenaar Racing GP vertegenwoordigen. In 2009 kwamen nog niet de verwachte resultaten op de fabrieks Aprilia RSA maar de Zwitser is er in 2010 op gebrand om iedere Grand Prix in de top-5 te eindigen.

Molenaar heeft nu een jaar ervaring met de Aprilia RSA en zal in 2010 de vruchten kunnen plukken van de opgedane ervaring en afstellingsgegevens. Chefmonteur Hans Spaan heeft deze winter hard gewerkt om de RSA nog meer te verbeteren en heeft het vertrouwen dat in 2010 wellicht een podium plaats in zit voor Randy Krummenacher.

Nieuwkomer in het team is de 19-jarige Fransman Quentin Jacquet. Jacquet is niet helemaal een onbekend in de GP-wereld. De Fransman heeft in 2009 een aantal wildcard optredens gehad en wist ondanks een schouder blessure dicht bij de punten te eindigen.

Na een 8-jarige carrière in het Franse BMX fietscross kampioenschap, met 59 overwinningen, 87 podiums en 16(!) nationale en regionale titels, vond de Fransman in 2006 de mogelijkheid om over te stappen op gemotoriseerde tweewielers. In 2008 nam Jacquet deel in het prestigieuze Red Bull Rookies Cup en vervolgde zijn carrière in 2009 in het Duits IDM en Spaans Open kampioenschap.

Randy Krummenacher: “Na een moeizaam 2009 heb ik het vertrouwen dat dit jaar de prestaties beter zullen worden. Vooral de laatste race op Valencia, waar ik streed om de vierde positie, heeft mij ertoe gedreven om dit jaar iedere race voor een top-5 positie te strijden! Tijdens de winter heb ik hard gewerkt aan mijn conditie.”

Jacquet: “Ik ben het STIPA-Molenaar Racing GP erg dankbaar dat zij mij dit seizoen de kans geven om op het hoogste niveau te acteren. Het zal niet makkelijk worden om als rookie de strijd aan te gaan met de beste rijders te wereld. Ik zie dit jaar dan ook als leerjaar en probeer zoveel mogelijk mee te liften op de ervaring van het team en uiteraard mijn teamgenoot Randy Krummenacher.”

“Toch hoop ik in enkele races mee te kunnen strijden om de WK punten. Het zal super zijn als ik tijdens mijn thuis Grand Prix in Le Mans de eerste punten te pakken. Ik kijk erg uit naar de start van het seizoen en zal mijn uiterste best doen en veel gebruik maken van de ervaring van het STIPA-Molenaar Racing GP team.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?