Nieuwe tegenslag Marc de Reuver

Pech blijft motorcrosser Marc de Reuver achtervolgen. De 27-jarige Nederlander moet voor de derde keer binnen een aantal maanden onder het mes. Hij ondergaat vrijdag een operatie aan een gescheurde pees in zijn schouder. Hij zal minstens drie maanden moeten revalideren.

De Reuver kwam eind vorig jaar tijdens een trainingsstage in Spanje ten val en bezeerde zijn schouder. Omdat hij klachten bleef houden, liet hij een scan maken. Daaruit kwam naar voren dat De Reuver een pees in zijn schouder heeft gescheurd.

Hij onderging op 29 december ook al een operatie, toen aan zijn bekken. Tijdens dezelfde trainingsstage in Spanje ondervond de crosser complicaties van een eerdere operatie in oktober. Toen werden stukjes bot uit zijn bekken verwijderd.

De Reuver mist door de nieuwe tegenslag sowieso de eerste crosswedstrijden van het nieuwe seizoen en is waarschijnlijk niet op tijd fit voor de eerste race uit de WK-cyclus, de Grand Prix van Bulgarije op 10 april.

Zijn teammanager Adri van Beers blijft echter hoopvol. “Het is een flinke domper, want Marc is nieuw in ons team en we verwachten veel van zijn komst. Maar ik blijf positief. Misschien redt hij het nog voor de eerste GP.”

“In ieder geval krijgt hij van ons de tijd om fit te worden. Hij mag van mij niet crossen als hij er nog niet klaar voor is. Dan heb ik liever dat hij een paar grand-prixraces overslaat.”

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?