NL2-Racing nieuw talentvol team

De Nederlandse 600cc motorsport is een nieuw team rijker met de naam NL2-Racing. Nederlands jongste Yamaha R6-coureur Koen Zeelen (16) bundelt de krachten met Niels Prins (19) die dit jaar als derde eindigde in de strijd om de Suzuki SV Cup. De twee jongelingen worden gecoacht door Barry Veneman. Ambitie: aansluiting vinden met de top in de races om de Yamaha R6 Cup (Duitsland) en tijdens het ONK Supersport.

Koen Zeelen, jongste Nederlander die met een 600cc-motor internationale circuits rijdt, viel dit jaar op door zijn prestaties in de strijd om de Yamaha R6 Cup en het ONK. Het doel dat Zeelen aan het begin van het seizoen stelde  – eindigen in de top-25 – werd al in de eerste race gehaald, met een 19e plaats op de Lausitzring. Nog betere klasseringen volgden, zoals een veertiende plek op de Sachsenring en een tweede plek in de B-groep op het ONK Supersport.

“Met een standaard motor tussen de getunede machines kwam ik toch aardig mee”, aldus Zeelen. 'Ik heb een goed seizoen gereden waarbij ik in 5 van de 7 races om de Yamaha R6 Cup ben geëindigd bij de beste 25. Tijdens het ONK heb ik een rondetijd van 1:45:05 kunnen neerzetten, waarmee ik serieus meedeed in de middengroep in de A-klasse van het ONK. Doel voor komend seizoen is de top-10 te bereiken bij de Yamaha R6 Cup en mijn eerste punten te pakken in het ONK Supersport.'

Niels Prins maakte het afgelopen seizoen zijn debuut in de wedstrijden om de Suzuki SV Cup. Na een vliegende start met enkele podiumplekken, een aantal klasseringen in de toptien en goede laatste wedstrijden, eindigde hij als derde in het eindklassement. 'Ik volg de weg die Koen ook is gegaan. Komend seizoen rijden we allebei om de Yamaha R6 Cup. Ik wil vooral ervaring opdoen en een positie in de top-20 bereiken.'

Barry Veneman, jarenlang coureur op WK-niveau en nu rijder voor het RAC-team van BMW-Nederland in de IDM Superbike, begeleidt het NL2-team. 'We gaan in het voorseizoen samen trainen en vóór de wedstrijden de circuits verkennen. Ik kan deze jonge rijders meer inzicht geven in de techniek van het rijden en van de motor zelf. Hun team is goed ingericht, het talent is er, de ambitie en drive. Als we de puntjes op de i zetten, liggen er kansen om twee Nederlandse toppers te creëren.'

Teamwork
NL2-Racing wordt ondersteund door de volgende personen:
– Daniel Rauh: chef-monteur
– Pim Kepser: monteur
– Bernd Wilmer: monteur/chauffeur
– Toon Poels: chauffeur/facilitair medewerker
– Rob Zeelen: teammanager

Sponsoren en meer informatie zijn te vinden op http://www.nl2-racing.nl/

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?