Nog een vaste GP-coureur!

Nederland heeft zeer onverwacht een tweede vaste motorcoureur in de GP’s. Nederlands kampioen 125cc Michael van der Mark heeft voor de rest van het seizoen onderdak gevonden bij het Italiaans/Engelse team Lambretta Reparto Corse. Dat meldt de 17-jarige Schiedammer op zijn website.

Van der Mark zal komend weekeinde al starten in de 125cc bij de Grote Prijs van Frankrijk op Le Mans. Hij komt uit in dezelfde klasse als Jasper Iwema, die aan zijn tweede seizoen in het WK wegrace bezig is en al een tiende plaats behaalde. Van der Mark mikte voor aanvang van dit seizoen al op een plek in de lichtste klasse van het WK, maar kreeg de financiën niet rond.

Hij tekende uiteindelijk een contract bij het Duitse Team Sachsenring om in 2010 uit te komen in het IDM kampioenschap. Van der Mark beëindigde na vier races vol technisch ongemak de samenwerking.

Jan Abbink, de man die Iwema aan het plek in de GP’s hielp, bemiddelde ook succesvol voor Van der Mark, zoon van oud-wegracer Henk van der Mark. “Ik kan niet omschrijven hoe gelukkig ik ben met deze situatie. Ik heb dit jaar nog weinig echte racekilometers kunnen maken, maar de drang om hard te gaan is zeker niet verloren gegaan. Ik heb er erg veel zin”, aldus Van der Mark.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.