Nooit meer een nummer 48 in Moto2

Het nummer 48 wordt niet meer gebruikt in de Moto2. Dit unanieme besluit van de coureurs uit de nieuwe klasse is een eerbetoon aan de verongelukte Shoya Tomizawa. De 19-jarige Japanner overleed deze maand aan de verwondingen door een zware val tijdens de Grote Prijs van San Marino.

De familie van Tomizawa zal een herdenkingsplaquette ontvangen met daarop het nummer van de coureur, die dit jaar in Qatar de allereerste race in de Moto2, de opvolger van de 250cc, won. De rijders zullen verder zondag voor aanvang van de races in Aragón nogmaals Tomizawa een laatste eer bewijzen met een minuut stilte op het circuit.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.