Officieel: Stoner verlaat Ducati

Het is misschien wel het slechtst bewaarde geheim in de MotoGP ooit: Stoner verlaat Ducati. Na weken van geruchten en roddels, is het nu eindelijk officieel dat Stoner een contract heeft getekend bij het Repsol Honda Team. Na vier jaar samenwerken, zullen op 7 november 2010 in Valencia tijdens de laatste race van het seizoen, de wegen van Ducati en Stoner dan toch echt gaan scheiden. Hoewel er de laatste tijd wat onenigheid bleek te zijn tussen Stoner en Ducati, zijn beide partijen erg positief over de samenwerking.

“Ik wil Casey Stoner graag bedanken, zowel namens onze fans en sponsors, maar ook namens iedereen die werkzaam is bij Ducati. De overwinningen en de daarbij behorende emoties waren een goede beloning voor al ons harde werken en de opofferingen die wij hebben gemaakt. In deze vier jaar hebben we veel goede momenten meegemaakt en de wereldtitel van 2007 zullen we nooit meer vergeten. Stoner was niet alleen een ontzettend getalenteerde rijder, maar ook een eerlijke en loyale man en we zullen altijd een sterke band blijven houden. Ook nu hij naar Honda gaat en dus voor de concurrent zal rijden”, aldus Ducati-baas Filippo Preziosi.

Ook Casey Stoner zelf, die in 2007 voor het eerst voor Ducati reed en in dat jaar meteen wereldkampioen werd, was positief over de band die hij en het Ducati MotoGP Team deelden.

“Ik wil Ducati bedanken voor de fantastische mogelijkheden die zij mij hebben geboden. Toen Ducati mij in 2006 contracteerde namen ze een risico, omdat ik nog totaal niet bekend was. Maar samen waren wij in staat om obstakels te overwinnen en het kampioenschap op onze naam te schrijven. Hoewel ik nu heb besloten om verder te gaan en nieuwe uitdagingen op te zoeken, zal ik de jaren bij Ducati nooit vergeten. Het was een voorrecht om te werken met de mensen bij Ducati”, aldus Casey Stoner.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?