Officieel > Xaus naar Ten Kate

Opvallend nieuws uit Nieuwleusen. Niemand minder dan Ruben Xaus rijdt komend seizoen op de tweede Ten Kate Honda CBR1000RR Fireblade van Ten Kate Racing. De Spanjaard neemt de plaats in van de zeer teleurstellende Max Neukirchner. Xaus is verre van onbekend in de Superbike-wereld. Als de Spanjaard eind februari zijn Ten Kate-debuut maakt op Phillip Island is dat alweer zijn tweehonderdste wedstrijd bij de Superbikes. Ondanks de berg aan ervaring staat de Spanjaard bekend als een notoire crasher die moeilijk de grens weet te bepalen. Aan Ten Kate en zijn mannen de taak om Xaus te temmen. Lukt ze dat, dan kan de combinatie succesvol worden. ‘Legs 11’ won tot nu toe elf manches in het WK en werd in 2003 tweede achter Neil Hodgson.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?