Onderzoek naar crash Rossi en Stoner

De FIM stelt een onderzoek in naar de crash tussen Valentino Rossi en Casey Stoner tijdens de zondag verreden Grand Prix van Spanje op het circuit van Jerez. Dit gebeurt op verzoek van Stoner, die woedend was dat na de valpartij alle helpers langs de baan Rossi weer op gang brachten en hem geen hulp boden.

Het onderzoek heeft geen gevolgen voor de uitslag van de race, benadrukte de FIM woensdag. Wel wil de racedirectie van de MotoGP in een hoorzitting op 28 april de nodige uitleg van stewards krijgen. Rossi ging bij een inhaalactie onderuit en nam Stoner mee in zijn val.

Baco´s renden onmiddellijk naar de Italiaan en hielpen hem weer op zijn Ducati. Australiër Stoner stond daarentegen in zijn eentje te ploeteren en kreeg zijn Honda niet meer aan de praat.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?