Operatie Randy de Puniet goed verlopen

Randy de Puniet is altijd al een bikkel geweest. Als hij door de pijn heen kan rijden, zal hij het zeker niet laten. Voor de aankomende race in Laguna Seca zit dat er echter niet in.

De Fransman werd zondagavond geopereerd aan zijn gebroken linker scheen- en kuitbeen in het ziekenhuis in Harmannsdorf. De operatie duurde twee uur en werd geleid door dokter Costa en dokter Ulf. De coureur kreeg een grote titanium pin in zijn been om de breuk te ondersteunen en mag vandaag het ziekenhuis weer verlaten. Nu zal hij aan het herstellingsprogramma beginnen bij de Clinica Mobile.

“Na mijn crash reed Kalio per ongeluk tegen mijn been aan en dat was het moment waarop ik me realiseerde dat ik een serieus probleem had”, vertelt de Honda-rijder. Nu voelt hij zich gelukkig weer stukken beter. Daarvoor bedankt hij dokter Costa en het medisch personeel. “Het zal ongeveer zes weken duren tot ik weer kan gaan racen, maar ik probeer terug te zijn in Brno.”

Dat de Honda-rijder zijn comeback misschien vroeger zal maken dan gepland zou de LCR Honda teammanager Cecchinello niets verbazen. “De Puniet is een sterke rijder en ik denk dat hij snel weer terug zal zijn.” Tot die tijd wordt hij vervangen. Op Lacuna Seca zal Superbike-rijder Roger Lee Hayden deze rol waarschijnlijk op zich nemen. “Hij heeft veel ervaring op het circuit van Laguna Seca en we zullen ons best doen hem te helpen”, aldus Cecchinello.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.