Pedrosa ondergaat operatie in Spanje

Toen Dani Pedrosa vrijdagmorgen crashte was dit niet, zoals in vele andere gevallen te wijten aan koude banden, maar trad er een technisch mankement op. Een probleem met de gaskabel zorgde er namelijk voor dat Pedrosa het gas niet kon dichtdraaien. Dit maakte het Repsol Honda Team later bekend.

“Het was echt een hele rare crash. Ik had nog maar twee ronden gereden en ik crashte in een langzaam gedeelte van het circuit. Ik probeerde te remmen en merkte dat er wat mis was. Toen ik crashte en daarna opstond wist ik meteen dat het foute boel was”, aldus Dani Pedrosa.

Hoewel de Spanjaard 56 punten achterstand heeft, had hij in principe nog kans kunnen maken op de wereldtitel. Maar nu hij te kampen heeft met deze blessure kan de Honda-rijder dat wel vergeten. “Ik ben het hele seizoen fit geweest en dan gebeurt er dit”, voegt de teleurgestelde Pedrosa nog toe.  

Zaterdagmorgen is de Honda-rijder overgebracht naar een ziekhuis in zijn thuisland. Aldaar heeft Lorenzo een CAT-scan ondergaan, waarna bevestigd werd dat hij vier breuken heeft opgelopen in zijn linker sleutelbeen. Tijdens een operatie zullen de doktoren een titanium plaat gebruiken om zijn sleutelbeen beter te laten herstellen.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.