Pedrosa op pole in Jerez

Dani Pedrosa heeft zaterdag de Spaanse motorsportfans getrakteerd op pole position voor de Grote Prijs van Spanje op zondag. De motorcoureur was in de kwalificatierace op zijn thuiscircuit in Jerez de snelste op zijn Honda. 

Jorge Lorenzo, ook een Spanjaard, staat naast Pedrosa op de eerste startrij. Hij zette op zijn Yamaha de tweede tijd neer. Casey Stoner uit Australië klokte op zijn Ducati de derde tijd. Wereldkampioen Valentino Rossi (Yamaha) reed de vierde tijd.

In de 125cc kwalificeerde Jasper Iwema (Aprilia) zich als dertiende voor de race op zondag. De Spanjaard Marc Marquez (Derbi) veroverde in de lichtste klasse pole terwijl Shoya Tomizawa, winnaar in Qatar, dat in de Moto2 voor elkaar kreeg.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.