Pedrosa over Catalunya

Nadat Dani Pedrosa een opvallend snelle start maakte, raakte de Spanjaard in de eerste bocht van de baan. Vervolgens moest de Honda-rijder niet te snel de baan weer op schieten, omdat hij anders een penalty zou ontvangen. Hierdoor raakte hij de leiding kwijt en kwam op de tiende plek terecht.

“Net voordat ik wou remmen, begon mijn stuur heel hard te schudden. Nadat ik probeerde te remmen, bleken mijn remmen niet te werken en begon ik heel hard in mijn remmen te knijpen. Gelukkig reageerden de remmen uiteindelijk wel, maar dit was helaas net te laat en ik raakte van de baan af”, aldus Pedrosa.

Toch kon hij de snelheid die hij bij de start had, vrijwel meteen na het incident weer oppakken. Hij begon aan een ware inhaalrace en had binnen vier ronden alweer de derde plek bemachtigd. De Spanjaard werd uiteindelijk alsnog tweede.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.