Pedrosa over Laguna Seca

Dani Pedrosa bleek afgelopen weekend niet in staat om zijn eerste opeenvolgende overwinning in de MotoGP-klasse te veroveren op Laguna Seca. Na elf ronden eindige zijn wedstrijd in het gravel, doordat zijn voorband onder hem weg gleed.
    
“Toen ik crashte was ik hard aan het pushen om de voorsprong op Jorge Lorenzo te behouden en ik had een goed ritme. Helaas raakte ik een bobbel toen ik de bocht in ging en ik kon er niets aan doen, ik ging neer. Ik ben natuurlijk erg teleurgesteld, maar het kan gebeuren als je probeert alles te winnen. Dan moet je zo hard mogelijk pushen en risico’s nemen en ik wilde deze race heel graag winnen.”

Dit was de eerste keer dit seizoen dat Pedrosa niet finishte. De Spanjaard is nog wel tweede in de tussenstand van het kampioenschap, maar omdat hij dit weekend geen punten scoorde staat hij 72 punten achter op Lorenzo. Desondanks blijft de Honda-rijder positief.

“Het enige wat ik nu kan doen is mezelf eraan herinneren dat we een goede race hadden tot het moment van de crash. We leidden de race, dat is wat ik van dit weekend wil meenemen. Je kunt niet met je armen over elkaar gaan zitten denken over wat had kunnen zijn. Het team en ik hebben dit weekend goed gewerkt en dat bracht ons in een winnende positie. Het had niet het gewenste resultaat maar we zullen onze tanden zetten in de volgende race.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.