Pedrosa pakt de winst

Het was dit weekend Dani Pedrosa die de meeste punten pakte. De vanaf pole position startende Spanjaard presteerde het om gedurende de hele race elke rijder te snel af te zijn. Hoewel Pedrosa een supersnelle start maakte, verliep het begin van de race niet voor iedereen even goed. De rijders Loris Capirossi en Nicky Hayden kwamen namelijk in de tweede bocht met elkaar in aanraking, waarna beide rijders vielen. Gelukkig kwamen zij er zonder al te veel kleerscheuren vanaf.

Ook Casey Stoner maakte een snelle start, maar werd al snel ingehaald door Lorenzo. De Yamaha-rijder was duidelijk sneller dan Stoner, maar slaagde er niet in om dichterbij Pedrosa te komen. Pedrosa liep zelfs steeds meer uit en zorgde met nog 22 ronden te gaan voor een voorsprong van bijna twee en een halve seconde. Deze voorsprong werd eigenlijk elke ronde groter en Lorenzo kreeg dan ook steeds meer moeite om bij Pedrosa aan te haken.

De rijders Casey Stoner en Valentino Rossi zorgden iets verder achterin voor wat meer spektakel. Want hoewel Stoner de regerend wereldkampioen de eerste ronden nog achter zich kon houden, kwam met nog twintig ronden te gaan Rossi wel heel erg dichtbij de Ducati-rijder. De Italiaan haalde Stoner dan ook in, maar wist dit in eerste instantie niet vast te houden. Stoner kwam op zijn beurt namelijk weer langs Rossi, maar enkele momenten later moest de Australiër dan toch toegeven aan de toekomstige Ducati-rijder.

Deze volgorde bleef gedurende de rest van de race vrijwel ongewijzigd en het was dan ook Pedrosa die als eerste over de finish kwam. Hij werd gevolgd door Lorenzo en Rossi. Eenmaal aangekomen in parc ferme hoorden de rijders het vreselijke nieuws over Shoya Tomizawa en de stemming werd daarna zienderogen steeds droeviger. De huldiging van de rijders verliep dan ook zonder champagne en werd gehouden met de vlaggen halfstok. Ook de persconferentie verliep na dit tragische nieuws niet zoals velen hadden gehoopt. Met de tranen van de rijders Pedrosa, Lorenzo en Rossi werd deze dag met een dubbel gevoel afgesloten.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.