Pedrosa wint, Lorenzo derde

Dani Pedrosa heeft zondag bij de Grote Prijs van Indianapolis voor de derde Spaanse zege gezorgd. De Honda-coureur hield op het Amerikaanse circuit in de MotoGP de Amerikaan Ben Spies achter zich. Spies zorgde een dag eerder voor een sensatie door de pole te pakken. In de race was enkel Pedrosa nipt sneller.

Jorge Lorenzo consolideerde zijn leidende positie in het WK-klassement door als derde te finishen. Zijn voorsprong op Pedrosa is met 68 punten comfortabel. De Italiaanse titelverdediger Valentino Rossi kwam als vierde over de streep. Casey Stoner kwam ten val en moest opgegeven. Voor Pedrosa waren zijn landgenoten Toni Elias (Moto2) en Nicolas Terol (125cc) al winnend over de streep gereden.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?