Persconferentie vanuit luchtballon groot succes

Hoog in de lucht keken enkele hoofdrolspelers vooruit naar de finale van het ONK Motocross aanstaande zondag in Harfsen. Het organiserende Stichting Motorcross Harfsen koos een heel bijzondere locatie voor de traditionele persconferentie: een 42-meter grote luchtballon. Terwijl de piloot van A3 Ballon over circuit ’t Peppelenbos manoeuvreerde, kregen vertegenwoordigers van de media uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen aan voorzitter Wim Lubbers en drie bekende motorcrossers.

De media bleek volop enthousiast over de aparte setting en kwam goed vertegenwoordigd naar het hoofdkwartier van A3 Ballon. Omroep Gelderland verzorgde een live TV-uitzending vanuit de lucht en de regionale kranten De Stentor, TC Tubantia stapten in de mand om boven het Gelderse platteland de hoofdrolspelers van de komende finale te interviewen. De website Motocrossplanet.nl filmde vanuit de ballon eveneens een reportage over de aanstaande ontknoping van het ONK.

Ceriel Klein Kromhof uit Daarlerveen vertelde hoog in de lucht dat hij nog altijd serieuze kans maakt op de titel in de MX2. “Het is geen gemakkelijke opgave, maar ik ben goed in vorm.” Klein Kromhof onderstreepte dat recent in Markelo waar hij samen met Marc de Reuver en Glenn Coldenhoff het Europees kampioenschap voor landen won. “Het is voor mij ook wel gunstig dat de finale in Harfsen wordt gereden. Het is lekker dichtbij, dus ik denk dat er flink wat Twentse fans langs de kant zullen staan. Zo wordt het toch een beetje een thuiswedstrijd.”

Marc de Reuver reisde vanuit het Belgische Lommel ook af naar Harfsen om zijn verhaal te doen. De Nederlandse GP-topper heeft de NK-titel in de MX1 al op zak, maar gaat komende zondag ‘volle bak’. “Als je dat niet doet kan het zomaar verkeerd aflopen. Tot in het ziekenhuisbed aan toe, als je begrijpt wat ik bedoel. Bovendien: elke ONK-wedstrijd vind ik geweldig en wil ik winnen.” Harfsen is voor Marc de Reuver nog eens extra speciaal. “Ik rijd hier al sinds mijn zesde. Het is een prachtige baan. Ik vind het altijd heel bijzonder als je vanuit het bosgedeelte weer richting de enthousiaste fans springt. Een onbeschrijflijk gevoel.” Het interview met Marc de Reuver vond overigens plaats op vaste grond, want de topcrosser heeft het niet met hoogtes. “Mij niet gezien in zo’n ballon…”

Wel van de partij in de heteluchtballon was de titelkandidaat in de 85CC Brian Bogers. Zijn eerste ballonvlucht ooit. “Even wennen, maar daarna heel gaaf.” De 14-jarige rijder uit Eindhoven is vastbesloten zijn voorsprong van twee punten op Micha-Boy de Waal om te zetten in zijn eerste NK-titel. “Ik ben weer goed in vorm. Afgelopen weekeinde ging het goed tijdens de Cup of Nations”, vertelde het talent, dat volgend jaar overstapt naar de MX2. “Harfsen is een zandbaan en in het zand voel ik me altijd fijn.”

De vrouwelijke inbreng kwam van Shirley Verkade. Intussen genietend van de vergezichten – Shirley zat niet eerder in een ballon – vertelde het 17-jarige talent uit Leersum over haar tot nu toe wat onfortuinlijke ONK-seizoen door technische pech. “De laatste tijd ga ik heel lekker. Twee weken terug was ik twee keer derde in de finale van de Duitse Ladies Cup. Ik ben klaar om te knallen in Harfsen. Mijn doel is een podiumplaats.”

Wim Lubbers, voorzitter van Stichting Motorcross Harfsen, vertelde voor de TV-camera van Omroep Gelderland in een live-uitzending over het enthousiasme voor motocross in Harfsen. “Wij proberen ons elk jaar te onderscheiden. Deze ballonvaart is daar een prima voorbeeld van, maar ook het sterke startveld met toppers als Marc de Reuver, de Belg Joel Roelants en de Rus ‘Bobby’ Bobryshev.” De voorzitter benadrukte dat het ONK in Harfsen meer is dan motorsport alleen: “Komende zondag wordt een leuke dag voor het héle gezin. Er is live muziek in de feesttent, culinair meer dan genoeg te beleven en ook voor de kinderen is er een uitgebreid programma. Zo kunnen kinderen tussen de 5 en 15 jaar gratis kennismaken met motorcross bij de Junior riding experience.”

Een paar uur voordat de A3 Ballon het luchtruim koos, onderwierp achtvoudig wereldkampioen zijspancross Daniel Willemsen circuit ’t Peppelenbos aan een ‘groene’ testsessie. Willemsen knalde met een e-bike klimaatneutraal over het parcours en zag dat het goed was. “De baan ligt er tip-top bij. Van afgelopen jaren weten we dat ze in Harfsen een goede baan neer kunnen leggen. Ik twijfel er niet aan: het worden heel mooie wedstrijden zondag.”

Surf voor meer info naar www.mxharfsen.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.