‘Plannen voor circuit op Mallorca’

Volgens de Spaanse krant El Mundo wordt er momenteel aan plannen gewerkt om nabij de Mallorcaanse hoofdstad Palma een circuit te bouwen dat geschikt moet zijn om zowel MotoGP-wedstrijden als Formule 1-races te houden. Dit melden onze collega’s van Formule 1.

De krant weet verder te melden dat de constructie naar verwachting negentig miljoen euro gaat kosten en twee Spaanse circuitontwerpers zich al over de lay-out van de nog aan te leggen racebaan op het eiland in de Middellandse Zee buigen.

Volgens de eerste schetsen wordt de baan ongeveer vier en een halve kilometer lang en zal deze een stuk of vijftien bochten bevatten, terwijl de omliggende tribunes plaats moeten bieden aan plusminus 66.000 toeschouwers.

Een belangrijk selling point van het project is dat het circuit zo milieuvriendelijk mogelijk moet worden. Men wil dit bereiken door grote delen van de omringende natuur te behouden en beschermen, maar ook door zonne-energie te gebruiken om de faciliteiten op en rond de baan van stroom te voorzien.

Momenteel is er verder weinig bekend en er is ook nog geen opleverdatum voor het circuit, hoewel El Mundo suggereert dat de baan in 2013 of 2014 klaar moet zijn.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.