Pol is er klaar voor

In januari 2011 gaat Mirjam Pol voor de vijfde maal van start in de zwaarste rally ter wereld, Le Dakar. In 2006 schreef Pol geschiedenis door als eerste Nederlandse vrouw met de motor te starten in Le Dakar én deze ook te finishen. Ze is tot op heden nog steeds de enige Nederlandse vrouw die het gepresteerd heeft met de motor Le Dakar uit te rijden. In 2009 won ze zelfs het dames klassement.

In 2010 ervoer ze de andere kant van de zwaarste rally ter wereld; twee valpartijen veroorzaakten dusdanig letsel dat ze na nog een paar dagen doorgereden te hebben door de artsen gedwongen werd te stoppen. De magie van Dakar blijft echter trekken. Na een moeilijke start dit jaar in de voorbereiding op Dakar 2011 heeft Mirjam in Kuipers Logistics BV, gevestigd in Oldenzaal, haar partner gevonden. Directeur Harry Kuipers is zeker geen onbekende binnen de rallysport. Kuipers zelf is terug te vinden in de Nederlandse rally competitie. Maar dan wel op vier wielen…

Pol: “Ik ben erg blij met deze overeenkomst, want dit geeft mij de mogelijkheid om me nu volledig op Dakar te richten. We hebben nog maar een maand en dan moet ik er staan.” Pol zal net als in Dakar 2008, 2009 en 2010 uitkomen voor Team Honda Europe, dat al een aantal jaren het hoogste percentage finishers voort brengt. Ze rijdt met een vernieuwde Honda CRF450 Dakar X. De meest opvallende ontwikkelingen zijn de zelfdragende achtertank, een gewichtsbesparing van zes kilo en een gecentreerder zwaartepunt van de motor, waardoor deze makkelijker te sturen moet zijn.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?