Pole position voor Dovizioso

Hoewel Jorge Lorenzo zaterdagmorgen nog de snelste was in de tweede vrije training, was het Andrea Dovizioso die de pole position wist te bemachtigen. De Honda-rijder wist een ronde af te leggen in 1’47.001 en hiermee heeft de Italiaan zijn eerste pole position in de koningsklasse bemachtigd.

“Ik ben erg verrast door het resultaat. Ik had niet verwacht dat ik zo dichtbij de grens van 1’47.000 zou komen. Dit is eigenlijk mijn tweede thuisrace, omdat dit het thuisland van mijn team is. Dat maakt mijn eerste pole position alleen nog maar specialer”, zegt Dovizioso. “Het vooruitzicht is nu erg goed, want ik rijd tijdens de training en de kwalificatie nooit helemaal voluit”, voegt de Italiaan nog toe. Dat belooft dus heel wat voor de race van zondag.

De tweede plek aan de startlijn zal zijn gereserveerd voor Valentino Rossi en hiermee start hij weer voor het eerst sinds Le Mans vanaf de eerste rij. Het lijkt er daarom ook op dat de Italiaan weer een beetje op krachten is gekomen. Op de derde plek van de startgrid zal Casey Stoner zich opstellen. Hoewel de Ducati-rijder eerder op de dag een kleine crash meemaakte wist hij toch een tijd neer te zetten van 1’47.105.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.