Politie in heel Nederland op scherp

Vanaf donderdag tot en met zondag zijn in heel Nederland tientallen opvallende en onopvallende politieauto’s en -motoren op de weg om het gedrag van motorrijders nauwlettend in de gaten te houden. Mobiele teams controleren op snelheid en er wordt op veel plaatsen intensief op alcohol gecontroleerd. Ook wheelies en de zichtbaarheid van kentekenplaten krijgen speciale aandacht.

Op een aantal plaatsen worden grote alcoholcontroles gehouden, vooral daar waar grote stromen verkeer het land in komt. Bij staandehoudingen wordt ook een blaastest afgenomen; stoppen is blazen. Op zondagochtend na de TT wordt op restalcohol gecontroleerd. Het komt namelijk veelvuldig voor dat weggebruikers nog volop alcohol in hun lichaam hebben van de voorgaande avond.

De dienst Verkeerspolitie van het KLPD is aanwezig op de snelwegen richting Drenthe. De verkeershandhavingsteams van vrijwel alle regio’s zijn actief op het onderliggend wegennet in het hele land. Onderling wordt continue informatie uitgewisseld over routes die groepen motorrijders nemen en gedrag dat ze op de weg vertonen.

Het is maar dat je het weet…

Foto: ANP
Bron: Blik op Nieuws

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.