Positief nieuws Belgische cross

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters onderzoekt samen met de provincies of het tekort aan motorcrossterreinen in Vlaanderen kan opgelost worden door tijdelijke omlopen te creëren. Dit meldt Het Laatste Nieuws. Er wordt onderzocht of er tijdelijke motorcrossterreinen kunnen gerealiseerd worden in industrie- en havengebieden of op militaire domeinen. Dat heeft Muyters in het Vlaams parlement geantwoord op vragen van Carl Decaluwé en Linda Vissers.

Eind vorig jaar betoogden enkele honderden motorcrossers in Brussel tegen het gebrek aan permanente motorcrossterreinen in Vlaanderen. Minister Muyters kondigde toen aan dat er een stand van zaken zou opgemaakt worden en hij beloofde om ervoor te zorgen dat er in de toekomst in Vlaanderen voldoende terreinen voor motorcrossers zouden zijn. In overleg met de provincies worden verschillende mogelijkheden onder de loep genomen.

Volgens minister Muyters is er nog dit najaar verder overleg met de provincies gepland. “Het is de bedoeling te komen tot een gedragen oplossing met een voldoende groot maatschappelijk draagvlak”, aldus Muyters. Volgens de N-VA-minister is de sector zelf alvast bereid om ‘mee te stappen’ in het verhaal van de tijdelijke omlopen. De sector zou ook bereid zijn het gebruik van ‘stillere motoren’ te onderzoeken.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.