Prins kunstmatig in coma gehouden

De jonge motorcoureur Jordy Prins uit Klazienaveen is bij de IDM-wedstrijd in de 125cc op het Lausitzring zwaar ten val gekomen. Het ongeval, waarbij ook de Duitser Markus Fritz betrokken was, gebeurde in de opwarmronde.

Prins werd per helikopter getransporteerd naar het ziekenhuis in nabij gelegen Dresden, waar naast een gebroken kaak en een gekwetste long ook hersenletsel werd vastgesteld. Daarop besloten de doktoren de jonge coureur direct te opereren, waarbij een drain in zijn hoofd werd aangebracht.

Pas als de zwelling en de druk afgenomen zijn zullen de artsen opnieuw een scan van Prins' hersenen maken. De 125cc-coureur zal in ieder geval nog enige tijd kunstmatig in coma worden gehouden. Op dit moment kunnen de artsen nog niets zeggen over een volledig herstel of blijvend letsel.

Foto: Racesport.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.