Protesten op komst in WK Superbike UPDATE

Zoals in MOTO73 al te lezen was, zijn veel rijders ontevreden over de in hun ogen veel te vroege seizoenstart. Ook Genesio Bevilacqua, Althea Racing teameigenaar, was niet te spreken hierover. Tegen Donny Foto liet hij het volgende weten.

“Ik heb van een groot aantal rijders begrepen dat ze binnenkort samen gaan zitten om deze problematiek te bespreken. Het gaat niet alleen om de test in Portimão maar ook om de eerste Europese wedstrijden op Donington Park en Assen. Ook daar kun je slecht weer verwachten. Dat is niet alleen voor de teams een slechte zaak maar ook voor de organisatoren doordat het publiek weg zou kunnen blijven.”

“Daarom is het, denk ik,  belangrijk dat de rijders zelf met Infront aan tafel gaan om dit probleem te bespreken.” Er komen nog meer protesten aldus Bevilacqua… Wordt vervolgd!

UPDATE 5 maart 2011
Het officieel, er komt een veiligheidscommissie. De eerste ontmoeting vond plaats tijdens de testen op Portimão, de tweede op Phillip Island. De FIM heeft tot dusver nog geen gehoor gegeven aan de geluiden van de rijders tegen de planning van de race op Donington Park.

De rijders gaan samen met Infront hun bezorgdheid uiten. Het WK Superbike heeft op dit moment enkel een officiële veiligheidsofficier die naar elke race gaat om te controleren of er wordt voldaan aan alle eisen van de FIM. Toch vinden de rijders het nodig om de koppen bij elkaar te steken om zo een sterker front te vormen. Dergelijke commissies hebben al eerdere successen behaald in de MotoGP en in de Formule 1.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.