Race op Qatar eerder?

De MotoGP-rijders willen uit veiligheidsoverwegingen het tijdstip van de race in Qatar op 11 april vervroegen. Op dit moment is de start vastgesteld op 23.00 uur lokale tijd. De rijders stellen voor om om 20.00 uur te starten. Dat zou volgens hen ook goed zijn voor de Europese televisiekijker.

“Om tot elf uur te wachten is niet erg snugger. Het is beter om eerder te racen”, zegt Valentino Rossi in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. “Ik denk dat mensen blij zouden zijn als de race om acht uur begint. Daarna kunnen ze nog uit als ze dat zouden willen.”

Voor de rijders zelf speelt veiligheid een rol. Tijdens de tweedaagse test op het circuit van Losail gingen veel rijders onderuit. Casey Stoner, gesteund door onder meer teamgenoot Nicky Hayden en Colin Edwards, vindt dat de omstandigheden laat op de avond te gevaarlijk zijn om te racen.

“Ik ben geschokt omdat velen van ons ook in de voorafgaande jaren zijn gecrasht”, aldus Stoner. “Er is iets. Misschien vocht dat naar boven komt. Je komt niet ten val als je de bocht instuurt, maar als je al op het rechte stuk zit. Je wordt niet gewaarschuwd. Bang en daar lig je dan.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.