Räikkönen start crossteam

Voormalig Formule 1-coureur en huidig WRC-piloot Kimi Räikkönen start met z’n IceOne Racing-project een motorcross team, meldt mxworld.be. Dat de ‘Iceman’ serieus is, blijkt uit de structuur die op poten is gezet. Want naast Räikkönen staat er ook nog een andere grootheid aan de wieg van dit project: Kari Tiainen. De zevenvoudig wereldkampioen enduro gaat een grote rol spelen bij IceOne Racing. Hij wordt teammanager.

IceOne Racing komt in het wereldkampioenschap motorcross in actie met twee Finse rijders:  Toni Eriksson (MX1) en Ludde Söderberg (MX2). Beide maakten vorig jaar samen met Harri Kullas deel uit van het Finse Motocross Des Nations team. Daarnaast zullen ook zes junioren onder de vlag van IceOne Racing rijden. Het project heeft een grote inpakt op de motorcross in Finland, de presentatie was overal te zien op tv en zelfs de GP’s gaan uitgezonden worden.

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.