Räikkönen vs. Blazusiak

Hoewel de Erzberg Rodeo bekend staat als het grootste motorcross-evenement ter wereld, stormt dit jaar ook een voertuig op vier wielen naar de top. De Citroen WRC auto van Kimi Räikkönen. Räikkönen wordt uitgedaagd door niemand minder dan Taddy Blazusiak (foto), de Poolse KTM-fabrieksrijder die de Red Bull Hare Scramble al drie keer achtereen heeft gewonnen. Taddy zal de ‘Iron Giant’ aanvallen met zijn KTM. Hij geldt trouwens ook dit jaar als de topfavoriet.

Het spectaculaire gevecht tussen auto en motor is mogelijk gemaakt door Red Bull en KTM en wordt gezien als één van de hoogtepunten van de 16e Erzberg Rodeo. Räikkönen zal als eerste de dertien kilometer lange Iron Road aanvallen met zijn vierwiel aangedreven 300 plus pk Citroen C4 WRC. Na het optrekken van het stof zal Taddy Blazusiak zijn KTM 250 EXC starten en proberen Räikkönen’s tijd te verbeteren.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?