Rea blijft bij Ten Kate

HANNspree Ten Kate Honda heeft zoals verwacht bevestigd daar Johnny Rea in 2011 bij het team blijft. Rea kwam in 2008 bij het team en werd in het WK Supersport meteen tweede, achter teamgenoot Andrew Pitt. Rea zit momenteel in het tweede jaar van een driejarig contract met het team en bezet in het klassement van het WK de derde plaats.

Rea: “Ik ben echt blij dat ik nog een seizoen bij dit fantastische team zal blijven. We zitten allemaal in dezelfde richting en we zijn echt verheugd over de vooruitzichten van de Honda CBR1000RR. Ondanks het feit dat ik nog steeds slechts 23 ben, heeft het team me erg veel geleerd betreffende het racen op wereldkampioenschapniveau. Zowel op de baan als daarbuiten en ik ben een rijder geworden die regelmatig races wint. Ik weet dat ik, om het wereldkampioenschap te kunnen winnen, continuïteit zal moeten hebben en dat heb ik nu. Het is geen geheim dat het mijn ultieme ambitie is om in de GP’s te rijden, maar ik ben volgend seizoen nog maar 24. Ik ben dus blij dat ik me in 2011 op de WK Superbike-titel kan richten en dat ik daarna hopelijk de volgende stap binnen de Honda familie zal kunnen zetten.”

Ronald ten Kate: “Het is goed om te zien date en rijder van Jonathan’s kaliber tot op heden zijn gehele carrière bij de Honda familie heeft doorgebracht. Het is altijd de intentie van de rijder, het team en Honda geweest om samen te blijven en we zijn erg blij dat dit nu gerealiseerd is. Jonathan is in 2008 in de Supersport klasse bij ons gekomen en zijn ruwe talent heeft zich gecombineerd met een geweldige instelling en persoonlijkheid, waardoor hij races is gaan winnen. Volgend jaar zal ons enige doel zijn om die racewinnaar tot een kampioenschapwinnaar te maken.”

Carlo Fiorani (sporting manager Honda Europe Motorcycles): “Natuurlijk zijn we allemaal erg trots dat we Jonathan volgend jaar bij Honda zullen houden. Het is duidelijk dat hij momenteel een van de grootste talenten in welke wereldkampioenschappaddock dan ook is. Samen met Ten Kate Racing zijn we erg blij dat we ons andermaal een seizoen op de prestigieuze WK Superbike-titel kunnen focussen.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?