Rea ondergaat succesvolle operatie

Specialistisch chirurg Mike Hayton verklaarde dat hij tevreden was over de reparatie van een gescheurde band tussen het linker schippersbotje en het halvemaanbeentje. Een blessure die Rea tijdens de twaalfde Superbike-ronde op Imola opliepDe blessure was ook een deel van de botjes losgeraakt. Rea zal thuis op het Eiland van Man zo snel mogelijk een begin maken met zijn herstel, alvorens hij over een maand naar Manchester terug gaat om de ondersteunende draden uit zijn pols te laten halen.

“Er was meer schade dan dat ze op het eerste moment dachten,” aldus Rea bij het verlaten van het ziekenhuis. “De operatie heeft ongeveer twee uur geduurd in plaats van één. Eigenlijk was de gewrichtsband tussen de twee botjes 100 procent afgescheurd. De twee draden zijn aangebracht om een en ander bij elkaar te houden terwijl de band zich kan herstellen.”

“Ik had mijn seizoen echt niet op deze manier willen afsluiten maar ik ben Mike Hayton dankbaar voor het feit dat hij mijn operatie wilde uitvoeren voordat hij gisteravond voor een seminar moest afreizen naar Amrika. Ik zal mijn training zo spoedig mogelijk weer oppakken zodra ik thuis ben en me erop richten om fit te worden om te kunnen gaan testen voor het komende seizoen.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?