Rea: pole en twee keer winst!

Voor Jonathan Rea begon het seizoen 2011 heel slecht, want tijdens de trainingen voor de openingswedstrijd in Australië zag hij zich gedwongen bij een snelheid van meer dan 200 km/h afscheid te nemen van zijn motor. Die was namelijk in brand gevlogen.

Rea: “In een split second moet je dan een besluit nemen wat je gaat doen.” Ondanks die zware klapper kon hij in de race van start gaan, al was hij uiteraard niet helemaal fit. Rea: ”In Donington was ik al weer beter te pas. Daar naderde ik al de 100%.”

Motorisch is Rea tevreden: “De motor is goed en de elektronica wordt steeds beter. Dat moet ook, want mijn ambitie is om het WK Superbike te winnen. Mijn verwachting voor Assen? Wat dacht je van winst in de pole, winst in de eerste manche en winst in de tweede manche!”

Die verwachting is zo gek nog niet als je je bedenkt dat Rea vorig jaar in Assen een dubbelzege behaalde.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?