Rea rijdt 8 Uren van Suzuka

Het Hannspree Ten Kate Honda team heeft bekend gemaakt dat haar WK Superbike-rijder Jonathan Rea op 25 juli zal deelnemen aan de race van de 8 Uren van Suzuka in Japan. De iconische race maakt deel uit van het WK Endurance. Rea zal op 13 juni ook aan de 300 kilometer van Suzuka deelnemen, een wedstrijd die hij in 2007 won met Ryuichi Kiyonari.

Zijn team en compagnons moeten nog bekend gemaakt worden, maar Honda heeft al wel bevestigd dat Rea voor één van de satelliet Honda-teams op een HRC Fireblade, met fabrieksondersteuning, zal rijden.

“Ik vind het geweldig dat ik de kans krijg om naar Suzuka terug te gaan en deel te nemen aan de 8 uren race,” aldus Rea. “Ik heb er in 2007 de 300 kilometer gereden en ik hoopte dat jaar ook kans te maken op deelname aan de 8 Uren, maar dat was niet het geval.”

“Ik zou mijn naam graag aan de lijst van winnaars willen toevoegen. “Maar er heeft ook een aantal hele goede rijders aan deelgenomen, dat nooit gewonnen heeft. Het zal een geweldige ervaring voor me zijn en ik kan bijna niet wachten!”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?