Rea wint in Duitsland

Dit weekend ging het erg goed met de Britse Superbike-rijder Jonathan Rea. Hij pakte namelijk de eerste zege van de dag en werd daarna ook nog eens tweede in de volgende race. Rea kwam bij de start in de eerste race erg goed weg, waardoor hij in de koppositie door de eerste bocht ging. Hoewel Noriyuki Haga en Carlos Checa de druk voor hem opvoerden, stond hij deze eerste positie niet meer af.

“In het begin van het weekend ging het niet zo goed, maar we hebben hard doorgewerkt en veel aan de motor kunnen doen. Daarom is deze overwinning eigenlijk te danken aan het team”, aldus een bescheiden Rea. In de tweede race kreeg de Brit het niet voor elkaar om te winnen. Het was namelijk Ducati-rijder Noriyuki Haga die voor hem roet in het eten gooide. De Japanner, die niet bepaald zijn beste seizoen meemaakt, won eerder dit jaar één keer in Valencia. Hiermee staat Haga op een zesde plaats in het kampioenschap.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.