‘Red Bull als MotoGP-sponsor’

Wanneer je het hebt over een merk van energiedrankjes dat GP-rijders sponsort, denk je toch al gauw aan Monster Energy. Want dit merk is bijvoorbeeld ook de hoofdsponsor van Yamaha’s Tech 3 Team. En hier laat het merk Red Bull natuurlijk een hoop kansen liggen.

Daarom is het erg aannemelijk dat Red Bull ook de sponsor wordt van een MotoGP-team. En volgens horen zeggen gaat dit gebeuren ook. Want Red Bull wordt, volgens een artikel op een betrouwbare Britse website, waarschijnlijk een nieuwe sponsor van het Japanse merk Honda.

Nu wordt aangenomen dat Casey Stoner in 2011 zo goed als zeker op een Honda aan de startlijn zal verschijnen, kun je je afvragen welke coureur plaats zou moeten maken bij Honda’s fabrieksteam. Volgens het artikel zou Dani Pedrosa blijven rijden in het Repsol Honda Team en hij zou dan voornamelijk met de Repsol kleuren blijven verschijnen. Ook wordt er geschreven dat Red Bull dan de tweede hoofdsponsor zou worden van het Honda fabrieksteam. Casey Stoner en Andrea Dovizioso zouden dan meer het merk Red Bull gaan uitstralen.

Dat wordt dus Stoner en Dovizioso op een blauwe Honda, rijdend voor het Red Bull Honda Team. Als je het ons vraagt, klinkt dit helemaal zo gek nog niet.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?