Rijden op bio-ethanol toegestaan

Het bestuur van de KNMV heeft besloten om het voor wedstrijdmotoren per direct mogelijk te maken wedstrijden op bio-ethanol, E-85, te rijden.

Het is volgens de KNMV helaas niet mogelijk in alle sportklassen bio-ethanol toe te staan zonder dat er sprake is van competitievervalsing. Dit heeft betrekking op de klassen waar wordt gereden met gehomologeerde motoren. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Dutch Supersport en de Dutch Superbike.

Voor de categorieën waarbij geen sprake is van homologatie, is invoering van bio-ethanol geen probleem. De betreffende reglementen voor baansport, enduro, motocross, supermoto en wegrace worden aangepast.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.