Rijdt Espargaro mee? UPDATE

UPDATE donderdag 22 juli 12:54:

Aleix Espargaro mag van zijn dokter meerijden in Laguna Seca, omdat hij geen nieuwe breuken heeft opgelopen bij zijn val van afgelopen zondag. Espargaro is blij dat hij kan deelnemen aan de race en hij kan niet wachten tot hij voor het eerst door de Corkscrew rijdt. “Die bocht schijnt adembenemend te zijn.”

Het MotoGP-veld wordt steeds dunner door de groeiende hoeveelheid blessures. Valentino Rossi is weer terug, maar nu blijft Randy de Puniet thuis om te revalideren en ook van Aleix Espargaro is het niet zeker of hij aankomend weekend zal rijden. De coureur blijkt namelijk meer last te hebben van de crash op de Sachsenring dan op het eerste gezicht merkbaar was.

Zondagavond werd er in het ziekhuis van Chemnitz een kleine scheur gevonden in één van de bovenste ruggenwervels van de Spanjaard. Er zijn röntgenfoto’s gestuurd naar zijn persoonlijke dokter in Madrid. Hij moet constateren of de breuk een nieuwe of een oude verwonding is en aan de hand daarvan zal besloten worden hoe Espargaro verder behandeld moet worden.

Naast de gebroken ruggenwervel heeft de Pramac Ducati-rijder zware kneuzingen in zijn rechter pols en nek en hij heeft een snee in z’n knie waar twee hechtingen voor nodig waren. Espargaro zei desondanks zelfverzekerd te zijn en hij hoopt aanstaande race weer gewoon mee te kunnen doen.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.