RMT #21 Racing Team achtste naar eerste kwalificat

De 8 Hours of Doha, Arie Vos’ laatste race in 2010, is goed begonnen voor de Ossenaar. De gelegenheidscoureur van RMT #21 Racing Team noteerde in het afsluitende raceweekend van het WK Endurance na twaalf ronden een beste tijd van 2:04.003. Daarmee was Vos zesde in zijn ‘groep’. Bij het WK Endurance worden de tijden van alle teamgenoten echter bij elkaar opgeteld en vervolgens gedeeld door het aantal coureurs waaruit het team bestaat. Met de 2:05.614 van Viktor Kispataki (Hongarije) en de 2:04.708 van Didier van Keymeulen (België) eindigde RMT als achtste (2:04.775). Het gat naar de top-5 is een ruime halve seconde waardoor er tijdens de tweede kwalificatie, die vrijdagmorgen verreden wordt, nog genoeg kans is op progressie.

Na afloop van de eerste tijdtraining was Vos redelijk tevreden. “Het is ongelooflijk warm in Qatar, daarom moest ik even omschakelen en dat kostte een paar ronden. De Honda CBR1000RR Fireblade van het RMT #21 Racing Team is helaas niet uitgerust met het nieuwste van het nieuwste waardoor het moeilijk wordt om met de topcoureurs uit dit sterk bezette wereldkampioenschap te kunnen strijden. De samenwerking met mijn teamgenoten Didier en Viktor en met de monteurs van RMT verloopt perfect en dat is bij lange-afstandraces minstens net zo belangrijk, zo niet belangrijker. Morgen staat de tweede kwalificatie op het programma. Als we in de top-10 eindigen hebben we het met dit materiaal goed gedaan. Gelukkig duurt de race van zaterdag acht uur waardoor er veel meer bij komt kijken dan alleen hard rondgaan.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.