Roger Lee Hayden vervangt Randy de Puniet

Roger Lee Hayden krijgt de kans waar veel rijders alleen maar van kunnen dromen. Het is nu namelijk officieel bekend gemaakt dat de 27-jarige Superbike-rijder op zijn thuiscircuit, Laguna Seca, zal invallen voor De Puniet bij het LCR Honda team. Zo krijgt hij opnieuw de kans zich te bewijzen in de MotoGP.

Hayden verwacht dat het moeilijk zal zijn om goed mee te komen met de andere rijders. Gelukkig verklaard hij zichzelf meer dan klaar voor de uitdaging en hoopt hij zijn kwaliteiten te kunnen laten zien. “Het wordt lastig, want ik ken de motor niet en ik rij tegen de beste rijders van de wereld. Dat wist ik echter al toen ik de uitdaging aanging. Het WK Superbike-seizoen gaat bij mij niet zo lekker, dus de MotoGP is een goede kans om te laten zien wat ik werkelijk in huis heb”, aldus de Amerikaan.

Roger Lee Haydens jongere broer, niemand minder dan Ducati-rijder Nicky Hayden, heeft een grote rol gespeeld in het aanstellen van zijn grote broer als vervanger van De Puniet. Hij vertelde de teambaas van LCR Honda, Lucio Cecchinello, dat zijn de Superbike-coureur beschikbaar was voor Laguna Seca. Ook Kevin Schwantz speelde hierbij een rol.

“Ik stemde meteen toe, toen ik werd gevraagd”, vertelt Hayden. “Het enige probleem was dat ik als wild-card in de Moto2 ga rijden op Indianapolis voor Honda, dus moest ik hun toestemming krijgen. Gelukkig reageerden zij positief op de situatie. Het gebeurde allemaal heel snel. Binnen vijftien minuten kreeg ik een sms-je van mijn broer, werd ik gebeld door Schwantz en daarna ook door Cecchinello. Ik kon het nauwelijks geloven!’

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.