Ronnie van Rooij wint in MX2

Op zaterdag 17 juli, de dag voor de EK-wedstrijd in de MX2-klasse, was het in het Tsjechische Dalecin maar liefst 35 graden. Op de dag van de wedstrijd zelf was dit echter een heel ander verhaal. Het miezerde de hele dag door en de temperatuur lag 20 graden lager dan de dag ervoor. Gelukkig bleef het circuit ondanks de regen goed berijdbaar.

Het Nederlandse team gaf alles, maar dit was niet altijd even goed in de resultaten terug te zien. Ronnie van Rooij was daar een goed voorbeeld van. Mechanische pech hield hem tijdens de eerste manche van een anders vrij zekere dagoverwinning af. Dat bewees hij dan ook in de andere twee manches, die hij wel op zijn naam schreef. René Albers miste helaas net het podium, maar een 4e plaats blijft een prima score in de daguitslag.

De nog jonge invallers voor Martijn Romviel (die een blessure heeft) en Maurice van Kasteren (die gestopt is met het deelnemen aan het EK), Jarno Derks en Jeroen de Groot (die zijn debuut maakte), waren allebei zeer goed op dreef. Zij behaalden een 13e en 14e plaatst, wat aardig knap is in dit sterke veld. Dennis van Rooij en Björn de Cort eindigden respectievelijk als 15e en 18e in de totaaluitslag.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.