Rossi maakt mooie comeback

Valentino Rossi-fans kunnen opgelucht ademhalen, want alles lijkt weer als vanouds te worden. De Fiat Yamaha rijder weigerde simpelweg om het rustig aan te doen met zijn nog herstellende rechter been en finishte op een keurige vierde plaats. Om precies te zijn was dit 0.336 seconde achter de Australiër, Casey Stoner.

De regerend wereldkampioen is erg tevreden en zelfs een beetje verbaasd over zijn behaalde resultaat. “Ik schatte in dat een vierde plaats wel mogelijk zou zijn, maar ik dacht dat het heel moeilijk zou worden. Het was een geweldig gevecht met Stoner en ik was heel dicht bij een podiumplaats. Dat is een fantastisch resultaat, met vier gemiste races”, aldus de Italiaan.

Rossi is zich ervan bewust dat hij nog meer kilometers zal moeten maken om zich weer helemaal goed te voelen op zijn motor. Hij had de afgelopen Grand Prix last van zijn been bij het veranderen van richting en ook zijn schouderblessure is nog niet over. De pijn vergat hij echter bij het bloedstollend spannende duel met Stoner om de laatste plek op het podium, waarbij de Italiaan net een beetje te kort kwam.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.