Rossi mag deelnemen in Duitsland

Woensdagmiddag besloot Valentino Rossi zelf al, in samenspraak met zijn team, dat hij klaar was voor zijn comeback in de MotoGP op de Sachsenring. Chef medische dienst, dokter Huber Fischer, blijkt het daarmee eens te zijn. Rossi is officieel fit genoeg verklaard om deel te nemen aan de GP van komend weekend.

De zesvoudige MotoGP-kampioen voelde zich eerder al goed op de Yamaha R1, tijdens tests in Misano en Brno. Een raceafstand rijden op de M1 met zeventien concurrenten is echter een heel ander verhaal en dat kan nog best lastig voor hem worden. Mocht de nummer 46 daarom toch besluiten niet aan de race deel te nemen dit weekend, dan neemt testrijder Wataru Yoshikawa z’n plaats over. De Japanner deed dat eerder bij de GP op Barcelona.

Rossi bekende dat hij, eerder dan verwacht, weer wil proberen te rijden omdat hij zijn motor en team miste. Zijn team manager Davide Brivio voegde daar nog aan toe dat Rossi zijn best heeft gedaan om klaar te zijn voor de race in Sachsenring. Natuurlijk kijkt Rossi er naar uit om iedereen weer terug te zien in de paddock. “Ik was moe van het thuis zijn”, aldus de Italiaan.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?