Rossi mist zeker TT

Negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi zal zeker ontbreken tijdens de TT van Assen, die op 26 juni zijn tachtigste editie beleeft. Dat zei Wilco Zeelenberg woensdag. Rossi, die vorig jaar op Assen zijn honderdste overwinning vierde, liep afgelopen weekeinde bij de Grote Prijs van Italië door een val een gecompliceerde beenbreuk op.

”Hij zal niet rijden”, aldus Zeelenberg. ”Voor het team is het een drama. Er staan in Assen zestien rijders op de grid, daar worden we niet vrolijk van.” De kans dat Rossi dit seizoen nog terugkeert in de MotoGP acht Zeelenberg groot .”Zeker als de wond niet gaat ontsteken en zijn herstel voorspoedig verloopt, verwacht ik dat hij er in augustus in Brno (GP van Tsjechië) weer bij is. Maar Assen is uitgesloten. Rossi wil alleen maar racen, als hij er zeker van is dat hij ook kan winnen.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?