Rossi naar F1, deel 17524 UPDATE

Graziano Rossi ziet kansen in de Formule 1 voor zijn zoon nu deze is overgestapt naar Ducati. De Italiaanse renstal wordt net als Ferrari gesponsord door Marlboro. Volgens Rossi’s vader is de kans groot dat zijn zoon binnen vier jaar definitief een Formule 1-coureur is.

“Hij kan nog niet stoppen met motorracen”, aldus Graziano Rossi tegenover Sky Sport. “Als Valentino in drie of vier jaar wil overstappen naar de Formule 1, dan is er niets beters het via Ducati te doen. Dit is een grote stap voorwaarts.”

Rossi testte in het verleden al meerdere keren voor Ferrari. Wat vader Rossi vergeet, is dat de vorige werkgever van zijn zoon, Yamaha, gesponsord werd door Fiat. Het was daarom niet lastig een test bij Ferrari te regelen. Door het vertrek van Rossi wordt echter ook gesuggereerd dat Fiat als hoofdsponsor vertrekt bij Yamaha…

UPDATE 21-8-2010, 17h55
Wat lezers van MOTOR.nl al een paar dagen weten, is nu officieel. Yamaha en Fiat gaan uit elkaar. De Italiaanse autofabrikant heeft deze beslissing genomen vanwege Valentino Rossi’s overstap naar Ducati. Het liefst zou Fiat met Rossi meegaan naar Bologna maar omdat Marlboro al hoofdsponsor is bij het nieuwe team van Rossi is nog onduidelijk hoe het precies zit met de onderhandeling. Waarschijnlijk wordt Fiat co-hoofdsponsor. Wat dit dan weer voor gevolgen heeft voor Rossi’s Formule 1-toekomst zal later dit jaar duidelijk moeten zijn.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.