Rossi naar het WK-Superbike?

Aangezien er in één MotoGP-weekend nog meer geroddeld wordt dan in een heel seizoen Goede Tijden Slechte Tijden, kon het bijna niet uitblijven dat er ook dit weekend weer geruchten over de toekomst van ‘s werelds favoriete motorcoureur de wereld in werden geholpen. Het ging dit weekend voor de verandering een keer niet over een mogelijke overstap naar de Formule 1, want Valentino Rossi geeft aan dat hij daar waarschijnlijk wel vanaf ziet.

Dit keer werd er ter sprake gebracht hoe Rossi aankijkt tegen een eventuele overstap naar het WK-Superbike. De Yamaha-rijder sprak met de Italiaanse website Corriere dello Sport en zei in dit interview dat een carrière in het WK-Superbike hem helemaal geen slecht idee lijkt.  Op de vraag of Rossi tegen Max Biaggi wil racen, geeft de Yamaha-rijder ontkennend antwoord. “Ik wil een keer een race in het WK-Superbike rijden, of dit nou tegen Biaggi is of niet, maakt mij niet zoveel uit.”

In ieder geval is het duidelijk dat de Italiaanse motorcoureur waarschijnlijk nog lang niet uitgeracet is. Hij krijgt aanbiedingen van het MotoGP-fabrieksteam van Ducati, er wordt een derde Formule 1-auto ingezet wanneer hij besluit te racen voor Ferrari en nu ook Rossi aangeeft wellicht een overstap te willen maken naar het WK-Superbike kan er worden gezegd dat er in ieder geval mogelijkheden in overvloed zijn.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.