“Rossi niet vervangen juiste beslissing”

Jorge Lorenzo is het volledig eens met de beslissing van het fabrieksteam van Yamaha om Valentino Rossi de komende twee races in Engeland en Nederland niet te vervangen. De Italiaan brak twee weken geleden zijn been bij een val tijdens de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Italië.

“Ik vind dat het team de juiste beslissing heeft genomen”, vertelde Lorenzo, die dit weekend dus de enige fabrieksrijder is van Yamaha, aan GPUpdate.net. “Het is ook wel zo respectvol. Valentino heeft het momenteel erg moeilijk en het is een mooi gebaar van Yamaha om niet gelijk iemand anders met zijn motor te laten rijden. De regels schrijven echter voor dat we hem na twee races wel moeten vervangen. We weten nog niet wie Valentino’s vervanger wordt. Over een paar weken weten we meer.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?