‘Rossi redt MotoGP’

Dat Rossi populair is bij de Italianen is een understatement. Rossi’s blessure was voor veel Italianen dan ook een zware klap en de kijkcijfers liepen in Italië daardoor fors terug. De race in Catalunya trok daar slechts 3.706.000 kijkers. Bij de afgelopen GP in Duitsland was Rossi weer aanwezig en deze race werd meteen veel beter bekeken. Volgens Auditel (een onderzoekbureau) keken 5.517.000 Italianen naar de race en zelfs 6.139.000 Italianen keken naar het duel tussen Rossi en Stoner, dat in de laatste ronde plaatsvond.

Maar niet alleen de MotoGP werd door de Italianen beter bekeken. Door de terugkeer van de huidige MotoGP-kampioen zag ook de Moto2 een stijgende lijn qua belangstelling, met 3.706.000 kijkers. Zelfs naar de 125cc-race keken 795.000 Italianen.

Door de afwezigheid van de Yamaha-rijder waren de kijkcijfers van meerdere TV-zenders met MotoGP-uitzendrechten zo drastisch gekelderd dat de zenders verlies leden en potentiële sponsors het lieten afweten. Het is dus wel duidelijk dat Valentino Rossi (op zijn minst in Italië) van groot belang is voor de motorsport. 

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.