Rossi rijdt 26 ronden

Valentino Rossi heeft woensdag op het circuit van Misano in Italië een aantal ronden getest op een YZF-R1 superbike. Op deze motor, die hoort bij het Yamaha Sterilgarda Team, heeft Rossi in totaal 26 ronden gereden. Hij zette zelfs nog een aantal keren een aardige rondetijd neer.

Rossi heeft de test met een relatief succesvol resultaat afgesloten, maar hij had nog wel last van zijn been. Ook van zijn schouderblessure, die de Italiaan enkele weken geleden tijdens een crossongeluk opliep, had hij nog last. “De test op de R1 was positief, maar er komt een heleboel meer kijken bij een MotoGP-race. Ik zou graag weer willen race op de Sachenring, maar het is nog te vroeg om te zeggen of dit gaat lukken”, licht Rossi toe.

Nadat Rossi klaar was met de test is de R1 per direct naar Tsjechië verscheept om op tijd te zijn voor de Superbike-race, die daar dit weekend plaatsvindt in Brno.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?