Rossi test Ducati op Valencia

Valentino Rossi zal op de trainingsdag na de laatste race van dit seizoen de Ducati Desmosedici GP10 gaan testen in Valencia. Er doen geruchten de ronde dat Rossi toestemming heeft gekregen van Fiat Yamaha om de Ducati te testen, ondanks dat dit tegen zijn contract in gaat.

Volgens de Italiaanse media heeft Yamaha ingestemd met deze test vanwege een tegemoetkoming van Ducati. De Amerikaanse markt is namelijk heel belangrijk voor Yamaha en het zou niet goed overkomen als Rossi voor Laguna Seca bekend zou maken dat hij naar een concurrent vertrekt. Ducati zou beloofd hebben te wachten met het bekendmaken van de overstap, maar wilde in ruil daarvoor wel toestemming hebben dat Rossi al bij de test na de races in Valencia op de Ducati mag rijden.

Kortom, op het officiële bericht dat Rossi naar Ducati gaat in 2011 zullen we nog even moeten wachten.  De Italiaan wil pas na de GP in Brno wat loslaten over zijn plannen.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?