Rossi vertrekt naar Ducati

De regerend kampioen gaat na zeven jaar in dienst van Yamaha de overstap maken naar het Ducati-team. In de zeven jaren die Rossi bij het Japanse merk sleet, legde hij beslag op vier van zijn zes behaalde MotoGP-titels. “Het moment is gekomen om te kijken naar nieuwe uitdagingen”, aldus Rossi. “Mijn werk bij Yamaha is af.”

Naar verwachting volgt de Amerikaan Ben Spies Rossi op als teamgenoot van Jorge Lorenzo bij Yamaha. Spies komt dit seizoen uit voor het Yamaha Tech 3-team. Rossi neemt bij Ducati de plaats in van de Australiër Casey Stoner, die de Italiaanse fabrikant op zijn beurt inruilt voor het Honda-fabrieksteam.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?