Rossi wacht een ware beproeving

Dit weekend wordt een zware beproeving voor regerend wereldkampioen Valentino Rossi. Het circuit van Japan, genaamd Motegi, is een erg zwaar circuit en de Yamaha-rijder zal het er daarom ook moeilijk gaan krijgen om zijn blessures om te gaan. Hoewel hij aangeeft dat zijn been nu wel redelijk genezen is, valt dit helaas niet te zeggen over zijn schouderblessure. Rossi, die deze blessure opliep tijdens een crossongeluk eerder dit jaar, zegt dat zijn schouder niet zal genezen als deze niet de nodige rust krijgt. Daarom verwacht de Italiaanse motorcoureur het de komende race aardig zwaar te krijgen.

“Ik heb goede herinneringen aan Motegi, maar ik denk dat dit weekend erg zwaar zal gaan worden voor mijn lichaam. Ook de aankomende weken wordt het erg zwaar, maar gelukkig komen er na dit weekend twee circuits aan die tot mijn favorieten behoren”, aldus Rossi.

Rossi’s teammanager, Davide Brivio, is erg begripvol over de situatie. “Rossi is begrijpelijk erg teleurgesteld nu zijn schouder weer opspeelt, terwijl zijn been redelijk genezen is. Hoewel Montegi erg zwaar zal worden, hopen we toch goede resultaten te behalen. De M1 doet het erg goed op dit circuit, dus we hebben genoeg hoop om dit weekend met een goed resultaat af te sluiten, om daarna uit te kijken naar de laatste paar races.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.