Rossi weer op het circuit UPDATE

In 2010 liep Valentino Rossi een blessure op aan zijn rechter schouder door een val met een crossmotor. Zo’n zeventig dagen geleden is de oud-wereldkampioen hieraan geopereerd en gisteren reed hij weer zijn eerste meters op het circuit van Misano. Valentino kreeg de beschikking over een Ducati Superbike 1198 en werd vergezeld door Ducati teammanager Vittoriano Guareschi plus twee monteurs uit zijn team. Deze test moest uitwijzen hoe het met zijn schouder ging. Rossi sprak over veel pijn en weinig kracht.

Rossi: “Om te beginnen wil ik Filippo (Preziosi) en Ducati bedanken voor het regelen van deze test op het circuit van Misano, terwijl Mattai Pasini vandaag zijn eigen conditie wilde gaan testen. De test heeft ons het antwoord gegeven die we eigenlijk al hadden verwacht. Mijn schouder doet veel pijn, vooral tijdens het remmen voel ik mijn pees. Verder is mijn schouder redelijk stabiel en het gaat qua uithoudingsvermogen ook goed, maar ik heb veel pijn en weinig kracht. Hopelijk zal het de komende dagen, voordat we op Sepang gaan rijden, nog iets beter worden. Ik zal daar al het mogelijke doen om de belangrijke informatie voor de Desmosedici te verzamelen. Vandaag heb ik in totaal 25 ronden gereden op de 1198 Superbike, een soort van ‘historische’ motor voor Ducati. Ik vond het leuk!”

UPDATE 1-2-2011, 7h21
Normaal gesproken worden beelden van Valentino Rossi altijd meteen van YouTube.com verwijderd. Maar doordat de Italiaan dit keer met een Superbike onderweg was, heeft de Dorna deze mogelijkheid niet. En daar profiteren wij dus van!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?