Rossi weer op het podium

Het is slechts 51 dagen geleden dat Valentino Rossi zijn been brak op Mugello en hoewel de Italiaan pas in Brno werd terugverwacht stond hij gisteren alweer op het podium op Laguna Seca. De regerend wereldkampioen startte vanaf de zesde plaats en eindigde als derde door Andrea Dovizioso vijf ronden voor het einde in te halen en hem met veel moeite achter zich te houden.

“Het was een moeilijke race, omdat dit circuit heel veel van mijn lichaam vergt. Ik had veel last van mijn blessures, ook tijdens de trainingsessies. We hadden de afstellen van mijn motor verbeterd en ik had er vertrouwen in dat ik een goede race zou kunnen rijden. Aan het begin van de race was het echter moeilijk om een goed ritme te vinden en daardoor veloor ik veel tijd. Ik zag dat Pedrosa helaas gevallen was en toen zag ik Dovizioso, die toen derde lag, voor me rijden. Met hem kon ik vechten om een podiumplaats, ik moest het proberen.

De derde plaats is een goed resultaat en ik moet een hoop mensen, die mij hebben geholpen in deze moeilijke tijd, bedanken.” Over drie weken vindt ronde tien van het kampioenschap in Brno plaats, waarbij Rossi hoopt minder last te hebben van zijn blessures. “Ik ga nu genieten van de komende drie weken, want dan kan ik wat werken aan mijn lichaam. Ik hou van Brno en ik hoop minder pijn en meer kracht te hebben bij de volgende race.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.